واگذاری۳۰ خانه تاریخی شیراز برای مرمت و بهر‌ه‌برداری 
کد خبر: 4197351
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۵
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا اماکن تاریخی کشور خبر داد:

واگذاری۳۰ خانه تاریخی شیراز برای مرمت و بهر‌ه‌برداری 

مدیرعامل و رئیس هیأت‌مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی کشور، از واگذاری ۳۰ خانه  تاریخی شیراز به سرمایه‌گذاران و مشارکت‌کنندگانی که علاقه‌مند به  مرمت، احیا و بهره‌برداری اماکن تاریخی فرهنگی هستند، در سال آینده خبر داد.

دیدار مدیرعامل صندوق توسعه و احیا اماکن تاریخی با شهردار شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، شهاب طلایی، مدیرعامل و رئیس هیأت‌مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی امروز، 12 بهمن در دیدار و گفت‌وگو با محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، بافت تاریخی شیراز این بافت را ارزشمند و واجد ثبت در فهرست جهانی دانست.

وی از واگذاری ۳۰ خانه  تاریخی شیراز به سرمایه‌گذاران و مشارکت‌کنندگانی که علاقه‌مند به  مرمت، احیا و بهره‌برداری اماکن تاریخی فرهنگی هستند، در سال آینده خبر داد.

طلایی در خصوص کارکرد صندوق گفت: حاکمیت در راستای احیای بافت‌های تاریخی، امتیازات و اختیارات ویژه‌ای به صندوق داده است به طوری که تنها بخشی از دولت است که می‌تواند املاک دولت را به صورت بلندمدت واگذار کند که این می‌تواند مشوقی برای  مشارکت سرمایه‌گذاران و از سویی تشویق آن‌ها به استفاده از بهترین مواد برای مرمت بنا باشد.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیای اماکن تاریخی کشور ادامه داد: صندوق تنها مرجع قانونی تعیین کاربری بناها هم بوده که با تسهیل و تسریع در فرآیند تعیین کاربری می‌تواند انگیزه احیای بافت‌ها و بناها را تقویت کند.

طلایی ادامه داد: ۱۳۶ نوع کاربری برای بناهای تاریخی متناسب با طرح جامع بافت‌ها و رویکرد شهری در شورای فنی صندوق تعیین می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود یکی از امتیازات سرمایه‌گذاری در مرمت، احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی را پذیرفتن آن جزو هزینه‌های قابل قبول مالیاتی برای همه اشخاص حقیقی و حقوقی عنوان کرد و افزود: رویکرد صندوق تسریع در مرمت بناها و احیا و به بهره‌برداری رساندن آن‌هاست.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیای اماکن تاریخی کشور، ۱۹۲ شهر کشور را دارای بافت تاریخی مصوب برشمرد و گفت: طرحی که در بافت تاریخی شیراز و اصفهان انجام می‌شود الگویی برای تمام بافت‌های کشور خواهد شد.

طلایی، اعطای کاربری به بناها را  ارزش افزوده برای این اماکن تاریخی دانست و گفت: صندوق به عنوان یک واسط امین و بر اساس شاخص‌ها بناها را قیمت‌گذاری می‌کند که این امر بر تسهیل  داد و ستد املاک، ترغیب سرمایه‌گذاران و ارزش افزوده املاک موثر است.

در ادامه این جلسه محمدحسن اسدی، شهردار کلان شهر شیراز هم با اشاره به ضرورت تغییر نگاه به بافت تاریخی شیراز گفت: نگاه به بافت باید بر اساس شرائط روز باشد.

وی، ثبت جهانی بافت تاریخی شیراز را تقاضای جدی مردم و مسئولان دانست و گفت: مجموعه‌های  تاریخی بی‌نظیری مانند بازار وکیل، مسجد وکیل، حمام وکیل، آب انبار وکیل، ارگ کریم خانی و دیگر آثار زندیه در شیراز که مجموعه‌ای از بناهایی ارزشمند، مستحکم و پابرجا را تشکیل می‌دهند در یک شهر تجمیع شده‌اند که نمونه آن در هیچ شهر دیگری یافت نمی‌شود و در نوع خود منحصر به‌فرد است.

اسدی با بیان اینکه مجموعه زندیه متعلق به همه مردم دنیا است، افزود: با نگاه‌های بسته به سمتی پیش می‌رویم که تا یک دهه دیگری اثری از بافت باقی نماند و حضور افاغنه و معتادان انگیزه را برای حفظ آثار توسط مالکین از بین ببرد.

شهردار شیراز اظهار کرد: با تصویب طرح زندیه، در ادامه محوطه‌سازی، بخش‌هایی مانند میدان‌گاه شهری و میدان نقاره‌خانه باید احیا شود.

انتهای پیام
captcha